Materiale de constructie ideale pentru case

Procesul de construire a unei case este din ce in ce mai complex, iar firmele de constructii specializate se dezvolta tot mai mult. Pe langa echipamentele de ultima tehnologie si serviciile de calitate oferite, firmele trebuia sa investeasca si in materiale de constructie.

Materialele de constructie exista de mii de ani, insa de-a lungul timpului au aparut altele mai rezistente si mai eficiente. In prezent, exista o gama variata de produse si material, insa fiecare are avantajele si dezavantajele ei. De asemenea, lumea cumpara acele materiale de constructie care sunt accesibile la raportul pret-calitate.

In acest articol vom prezenta cele mai folosite si profitabile materiale in domeniul constructiilor, cand vine vorba de ridicarea unei case.

Cele mai utilizate materiale de constructie case

  1. Betonul este cel mai la indemana material din mai multe puncte de vedere, atunci cand trebuie sa se construiasca o cladire. Cel mai mare avantaj il reprezinta faptul ca este ieftin si ca este usor de obtinut. Este un material modern si care poate fi adaptat usor pentru orice forma si tip de cladire. Betonul este obtinut din amestecarea unor material primare, precum: piatra, apa, nisip si ciment. Poate fi folosit atat pentru turnarea fundatiei, cat si pentru peretii de orice fel. Asta il face sa fie avantajos pentru cei care vor sa nu cheltuie prea mult si sa aiba un proces rapid. Pentru a fi mai rezistent, betonul poate fi intarit cu stalpi de otel, care sunt fixate in momentul in care acesta este turnat.
  2. Caramida este un material utilizat inca din cele mai vechi timpuri si s-a dovedit a fi rezistenta pentru case. Bucatile de caramida pot fi realizate in diferite forme si dimensiuni, astfel incat constructia sa fie uniforma. Caramida este foarte rezistenta in timp si de asemenea, este rezistenta si la foc, deci este mai sigura. Speciliastii in constructii recomanda ca pentru zonele cu clima uscata, sa fie folosita caramida nearsa. In schimb, pentru zonele cu umiditate mare, cea arsa.
  3. Lemnul este un material special, care ofera un aspect natural casei tale. Totusi, lumea nu il foloseste atat de des in construirea caselor. Mai degraba, este folosit pentru casele de vacanta si pensiunile din zona de munte. Cu toate astea, lemnul este foarte avantajos pentru orice fel de casuta. Este usor de folosit, de adaptat si foarte sigur in caz de cutremur. Totodata, este usor de compartimentat si mult mai ieftin decat caramida. Desi arata foarte bine, lemnul este mai pretentios la intretinerea pe parcursul anilor. Acesta trebuie tratat cu solutii impotriva umezelii si a daunatorilor. Desi este rezistent la cutremur, acesta trebuie ferit de foc. Casa construita poate fi integral din lemn sau poate fi folosit doar ca element decorativ.
  4. Piatra este si ea pe lista materialelor ideale pentru constructia unei case. Totusi, in prezent, aceasta nu este foarte folosita pentru ca este greu de prelucrat si transportat. Cei care aleg sa-si faca locuinta din piatra, trebuie sa stie ca este una dintre cele mai rezistente material de constructie. Suporta o greutate foarte mare si este ideala pentru orice tip de design sau cladire. Nu este afectata de umezeala, foc sau mucegai. Din cauza pretului mai ridicat si a prelucrarii grele, piatra ramane momentan mai mult un element decorativ.