Instalatii electrice case

Cand construim o casa de la zero, sau renovam, trebuie sa luam in calcul si instalatiile electrice. Fie ca e vorba de constructie sau de renovare, trebuie asigurat un circuit electric si pentru exteriorul casei, pentru ca vei avea nevoie de lumina si in curte sau in incaperile pe care le folosesti numai ocazional, cum ar fi beciuri, subsoluri sau garaje. O idee pe care vi-o propunem sunt dispozitivele care mentin lumina aprinsa un timp predeterminat, cum ar fi temporizatoarele sau detectoarele de miscare; pentru cand plecati in concedii sau in week-end-uri prelungite, puteti folosi dispozitivele de aprindere si stingere automata a luminii, care sa simuleze prezenta.

Odata gandit planul pentru instalatii electrice, trebuie tinut cont ca in anumite incaperi vom avea aparatura electrocasnica mare consumatoare de curent electric, cum ar fi masina de spalat, aparate de aer conditionat, centrala termica, hidrofor, frigider – toti acesti consumatori au nevoie de circuite separate. De asemenea, prizele nu trebuiesc montate in numar mai mare de opt pe acelasi circuit. La fel, prizele, nu pot fi conectate in acelasi circuit cu corpurile de iluminat.

Cel mai bine si mai sigur este sa apelati la o firma specializata in domeniul instalatiilor electrice atunci cand faceti planurile pentru constructii case sau renovari; ideal este ca o singura firma sa se ocupe de instalatii, incepand cu faza de proiectare si continuand cu faza de executie efectiva. Firmele serioase si specializate au echipe experimentate de electricieni si folosesc numai materiale de calitate pentru orice tip de intalatie electrica – atat pentru cele interioare, cat si pentru cele exterioare, indiferent daca proiectul tau implica lucrul intr-o casa, intr-un apartament, in sedii de firma sau in sediile institutiilor publice ori instalatii electrice industriale. Pentru ca acesti specialisti folosesc numai materiale de calitate, produse de marci cunoscute din domeniu, acestia garanteaza executia unor lucrari la standarde inalte si durata de exploatare indelungata pentru instalatiile electrice executate.