Hidroizolarea acoperiselor din lemn

O hidro sau termo izolatie a unui acoperis te va ajuta sa economisesti sume importante de bani pe termen lung.

Izolarea termica a mansardei sau acoperisului se supune acelorasi reguli ca si izolarea casei, scopul principal fiind cel de a reduce pierderile de caldura. Insa daca folosim spuma poliuretenica pulverizabila pentru izolarea termica, atunci putem spune cu incredere ca acoperisul este totodata si hidroizolat. Spuma poliuretanica pulverizabila este folosita cu succes si in hidroizolatii, deoarece este un material impermeabil, usor si rezistent.

Atat izolarea termica cat si hidroizolarea unei case de lemn este de obicei gandita inca de la proiectarea acesteia, insa daca ai deja o casa de lemn al carei acoperis necesita termo sau hidroizolare, spuma poliuretanica poate fi alegerea ideala.

Izolarea acoperisului cu spuma poliuretanica poate fi de doua feluri:

-izolatie interioara

-izolatie exterioara

Izolatia interioara a mansardei, cunoscuta si ca „izolatie sub asteriala” este o metoda foarte eficienta daca se foloseste spuma pulverizabila. Spuma este pulverizata direct pe lemn si in timp ce se usuca, se dilata si formeaza o membrana protectoare atat termica cat si impotriva apei.

La izolatia exterioara a acoperisului se poate folosi atat spuma pulverizabila(spray), cat si placi prefabricate din spuma poliuretanica ce sunt amplasate sub grinzele de suprafata. Spuma pulverizabila se foloseste de obicei la hidroizolatii terase, unde acoperisul este plat, iar spuma din palci prefabricate se foloseste la acoperisurile caselor clasice.

Majoritatea specialistilor din domeniu spun ca cea mai buna forma de izolare a unei case de lemn este izolarea exterioara. Pentru a salva lemnul si calitatile sale specifice caselor din lemn, ar trebui sa alegem izolatia exterioara.

Izolarea interioara a acoperisului unei case de lemn este pe de cealalta parte o optiune mai economica, pentru ca pe interior nu se va folosi la fel de mult material izolator. Daca alegem izolarea interioara a mansardei, atunci ar trebui totusi sa avem si un mic spatiu de aerisire pentru ca aerul sa circule uniform.

Indiferent de tipul de termo/hidro izolare pe care il alegeti, Strike Cons va poate oferi o ziolatie premium cu materiale de calitate superioara. Fie ca doriti doar izolarea acoperisului sau izolarea intregii locuinte, echipa Strike Cons dispune de toata aparatura si materialele necesare unei izolatii complete, fie ea interioara sau exterioara.

O izolare eficienta a acoperisului va preveni acumularea umiditatii sub acoperis, formarea de mucegai, va impiedica iesirea aerului cald sau patrunderea celui rece si chiar va impiedica formarea turturilor pe timp de iarna.