Casa in regie proprie in Bucuresti

Probabil una din cele mai importante – dar si curajoase – decizii pe care le poti lua e sa incepi sa iti construiesti o casa in regie proprie in Bucuresti. Cu siguranta esti constient ca acest lucru implica multe sacrificii, dar dupa ce ai vazut atatea proiecte de case pe Internet, iti doresti din ce in ce mai mult sa il transpui pe al tau in realitate!

Mai mult ca sigur, principalul motiv pentru care unii oameni decid inceperea constructiei unei case in regie proprie este optimizarea costurilor. Acestea vor fi mult mai mici decat in cazul colaborarii cu o firma de constructii, dar si timpul necesar finalizarii va fi notabil mai mare.

Cu toate acestea, la final poti spune ca rezultatul final este ‘opera’ ta in totalitate, un aspect foarte important pentru multi. Si totusi, o intrebare ramane in picioare: merita cu adevarat sa construiesti o casa in regie proprie, fie in Bucuresti sau in alta zona?

De ce sa construiesti o casa in regie proprie? – Plusuri

In primul rand, vei iesi mai ieftin cu macar 20%, presupunand ca vei folosi materiale similare cu cele preferate de o firma de constructii case din Bucuresti, reusind automat sa reduci costurile unei echipe. Desigur, poti sa folosesti si materiale de o calitate superioara, avand in vedere ca deja economisesti o suma importanta sau poti opta pentru decoratiuni mai…extravagante.

In principiu, costul cu construirea propriu-zisa a locuintei este principalul avantaj pe care aceasta decizie il are. Si totusi, pe langa acest aspect, mai exista un alt plus, foarte important. Tu esti cel care decide cand este totul gata sau cand se lucreaza. Deci daca finalizarea proiectului intarzie, stii sigur de ce.

Minusuri

Gasirea locului unde noua ta locuinta va fi ridicata e una dintre cele mai mari provocari. O firma de constructii case are aceasta problema deja rezolvata, presupunand ca este vorba de o zona rezidentiala.

Majoritatea locurilor ideale pentru o casa au fost deja observate de dezvoltatori, motiv pentru care in majoritatea cazurilor e aproape imposibil sa gasesti un teren cu o locatie perfecta.

Uneori si obtinerea tuturor aprobarilor pentru inceperea constructiei poate fi un proces lung si obositor, in aproape orice zona ai vrea sa construiesti. Lucrurile pot fi putin mai usoare daca vrei ca locuinta ta sa fie in afara Bucurestiului, dar tot va trebui sa faci suficiente drumuri pentru finalizarea dosarului.

Nu in ultimul rand, trebuie spus ca o sa fie obositor si stresant. O firma de constructii case se va ocupa de absolut toate aspectele iar tu trebuie doar sa te muti in noua locuinta atunci cand este gata. Constructia in regie proprie, pe de alta parte, o sa implice mult stres dar si mult efort pentru ca totul sa iasa asa cum iti doresti.

Pe scurt, inceperea construirii unei case in Bucuresti in regie proprie merita cu adevarat doar daca esti dispus sa te implici total si sa accepti faptul ca nu va urma deloc o perioada lipsita de stres. Totusi, suma de bani pe care o poti economisi nelucrand cu o firma de constructii case poate fi un argument destul de important, care ii poate convinge pe foarte multi sa porneasca in aceasta adevarata aventura imobiliara.